Outback Trail ride

895kr /pers

Den guidade ridturen som vi kallar Outback Trail ride, tar oss genom skog och äng på små stigar och skogsvägar, förbi någon liten by och porlande vattendrag. Hästarna sätter vant sina hovar på rätt ställe när vi tar oss fram genom den kuperade och omväxlande terrängen som är typisk för västra Småland.

11:00 Vi börjar vårt äventyr med en genomgång av ridstilen som är westerninspirerad och justerar utrustning för bästa komfort och säkerhet. Du får den hjälp du behöver för att kunna ansvara för kommunikationen med din häst, det fungerar mindre bra att bara ”åka med”. Tidigare ridvana kommer väl till pass på den här längre turen men är inget krav. Tala om för oss vilken ridvana du har när du bokar så vi får möjlighet att motsvara dina förväntningar på bästa sätt.

13:00 Så här dags uppskattar de flesta en bensträckare och något att stoppa i magen för att fylla på energinivån, pausen är ca. 30-60 min. Oftast lagar vi en enkel lunch utomhus över elden, ibland behöver vi anpassa upplägget pga. av väder, eldningsförbud eller annat men gör alltid vårt bästa för att skapa en minnesvärd dag i skogen.

15:00 Framåt eftermiddagen är vi tillbaks på stallbacken, lagom trötta, doftande av rök, häst och skog med ett brett leende. Det finns tid för att ta hand om hästar och ta bilder om du vill ifall vi inte hunnit med i skogen. 

Mer praktisk info hittar du under Frågor & Svar.