Outback Trail ride

795kr /pers

Den guidade ridturen som vi kallar Outback Trail ride, tar oss genom skog och äng på små stigar och skogsvägar, förbi någon liten by och porlande vattendrag. Hästarna sätter vant sina hovar på rätt ställe när vi tar oss fram genom den kuperade och omväxlande terrängen som är typisk för västra Småland.

11:00 Vi börjar vårt äventyr med en genomgång av ridstilen som är westerninspirerad och justerar utrustning för bästa komfort och säkerhet. Du får den hjälp du behöver för att kunna ansvara för kommunikationen med din häst, det fungerar mindre bra att bara “åka med”. Första timman i sadeln är lugn och avslappnad för att alla ska kunna hänga med oavsett tidigare erfarenhet och för att du ska få chans att lära känna din häst på ett bra sätt.

12:30 Så här dags uppskattar de flesta en bensträckare och något lätt att stoppa i magen för att fylla på energinivån, pausen är ca. 30 min. på väl vald plats.

Sista timmen till häst på Outback trail ride delar vi upp oss i två ridgrupper om det behövs. Den ena gruppen ökar tempo och svårighetsgrad, här behöver du ha bra balans och kondition samt kunna rida lättridning i trav. (Trava utan att skumpa i otakt med hästens rörelse, tidigare ridvana krävs  för det). Den andra gruppen fortsätter i samma tempo och svårighetsgrad som tidigare.

14:00 Framåt eftermiddagen är vi tillbaks på stallbacken, lagom trötta och lyckliga. Du väljer själv om du vill stanna en stund och hjälpa till att ta hand om din häst efter ridturen.

Mer praktisk info hittar du under Frågor & Svar.