Trail ride weekend

Hästen sätter vant sina hovar på stigen som tar oss genom skog och mark, förbi ett porlande vattendrag och upp över en ås i ett kuperat landskap. Dina lungor fylls av syrerik luft och ditt hjärta av lycka över att vara ett med naturen.

Ridstilen är western trail ride vilket passar utmärkt för hästtypen och långritt. Haflingerhästen kommer ursprungligen från sydtyrolen och är en robust men smidig arbetshäst i storlek som en D-ponny. Vi uppmanar alltid våra gäster att ta ansvar för kommunikationen med hästen och därför är de lyhörda och uppmärksamma på dina kommandon. Det gör ridningen till ett avslappnat samspel precis som det ska vara på guidad turridning.

Dag 1

Från 15:00 Incheckning på Bjorsbo Forest & Lake Hideaways

18:00 -20:00 Guidad kvällstur där vi stämmer av att allt fungerar med häst och utrustning. Turen motsvarar Take a break trail ride.

Dag 2

11:00 – 16:00 Guidad långritt med lunch, turen motsvarar innehållsmässigt  Outback Trail ride

Dag 3

10:00 – 12:00 Guidad förmiddagstur motsvarande Take a break trail ride. Utcheckning.

Boende och mat

2.495kr /pers

Du bor bekvämt i nyrenoverad campingstuga. Det är 2 bäddar/stuga bäddade antingen som dubbelsäng eller enkelsängar. Sänglinne och handduk ingår. Värmeelement, vattenkokare och ett eget litet kylskåp finns i campingstugan. Delad dusch, toa och kök finns i intilliggande servicebyggnad.

Mat för hela helgen finns förberedd i det gemensamma köket från kvällsmat första kvällen
till frukost andra morgonen.

Från din stuga har du 100 meter ner till sjön. Vid bryggan ligger ekan förtöjd när du vill ta en roddtur. I den vedeldade bastun alldeles bredvid värmer du dig innan och efter doppet i sjön om du vill. Till stallet är det 10 minuters  härlig promenad, perfekt som uppvärmning innan och stretching efter din ridtur.


Tillgängliga datum:

Välkommen att boka ditt Småländska äventyr i sommar!

Här hittar du mysigt boende sommartid i campingstuga på promenadavstånd från stallet.

cozy cabin for two  campingstuga Björsbo

Bjorsbo Forest & Lake Hideaways.